Michaël Abts – fotošpeciál bažanty

Počas vyhľadávania informácií na internete sa mi občas podarí natrafiť na zaujímavosti týkajúce sa nášho záujmu – bažantov. Stalo sa tak aj teraz a tak by som vám rád dal do pozornosti milú galériu niekoľkých druhov kurotvarých vtákov belgického biológa, fotografa a cestovateľa Michaëla Abtsa. Pri svojom bažanťom fotošpeciáli píše:

Cestujem po celom svete kvôli pozorovaniu vtáctva, ale bažanty sú moji obľúbenci na fotografovanie v divej prírode. Mnoho ľudí ma pozná ako fanatika, keď sa rozprávame o takomto pestrom operení. Na jar roku 2017 sa môj najväčší sen stal skutočnosťou. Uvidel som svoj svätý grál – bažanta diamantového. Pre mňa je to najelegantnejší vták na svete. Bol to určite najkrajší čas v mojom živote. Dospelý samec sa predvádzal v nadmorskej výške 2649 metrov v pohorí Tibetu. Dokopy tam boli dva mladé samce, štyri dospelé samice a dominantný dospelý samec. Nikdy nezabudnem na toto stretnutie.

Po niekoľkých ďalších dobrodružstvách sa mi podarilo vidieť moje ďalšie osobné cieľové druhy, ako: bažant ohnivý, bažant zlatý, tragopan modrolíci, okáč horský… V roku 2018 idem opäť do Číny ako sprievodca a urobím si súkromný výlet za bažantom strieborným, tragopanom perlavým, bažantom Elliotovým a kuričkou bieločelou.

Na tejto stránke zdieľam výber mojich obrázkov, ktoré som urobil popri nezabudnuteľných cestovateľských zážitkoch. Je to zmes bažantov, jarabíc, prepelíc, prepeliek, perličiek, tabonov atď. Ak máte záujem o použitie fotografií, kontaktujte ma.

michael abts ilustr fotoJeho bažantí fotošpeciál si možete pozrieť na http://www.michaelabts.be/photospecial-pheasants/. Príjemný zážitok.

Pre WPA CZ-SK preložil a upravil Zdenko Figura