Bažant modrý ušatý – Crossoptilon auritum (Pallas, 1811)

  • Poddruhy: monotypický
  • Výskyt: centrální Čína
  • Obývá: horské jehličnaté a smíšené lesy 2700-4400 m n. m.
  • Stav v přírodě: Least Concern – málo dotčený
  • Stav v zajetí: méně běžný
  • Dospělost: druhým rokem
  • Délka: dospělci až 96 cm, kohout nepatrně větší
  • Hmotnost: kohout až 2110g;  slípka až 1880g
  • Snáška: v ČR duben, 6-12 vajec
  • Inkubace: 26 dnů
  • Velikost kroužků: 14
  • Populace v ČR: méně běžný
  • Náročnost chovu: méně náročný